ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ

ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ

Οι ασφάλειες πιστώσεων είναι ένας κλάδος ασφάλισης που απαιτεί μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία.

Ο κλάδος πιστώσεων λειτούργησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1964 από την Εθνική Ασφαλιστική.

Κυρίως όμως αναπτύχθηκε από το 1992 και έπειτα από την Εθνική Ασφαλιστική, και ο κ. Ευθυμίου ήταν από τους πρωτοπόρους που με μεράκι, με αγάπη και πολύ δουλειά, κατάφερε μαζί με τους συνεργάτες του να διαδώσουν την ιδέα της ασφάλισης των πιστώσεων στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, με πολύ μεγάλη επιτυχία, έχοντας στο ενεργητικό του πολλές διακρίσεις και βραβεύσεις για περισσότερα από δέκα χρόνια.

Το 1996 μάλιστα σε πανελλήνιο διαγωνισμό για συγγραφή μελέτης με θέμα “Οι Ασφάλειες Πιστώσεων στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά”, κατέκτησε την 1η θέση και βραβεύτηκε γι’αυτή την επιτυχία του από το Ε.Ι.Α.Σ (Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών) στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ;

Οι ασφάλειες πιστώσεων με λίγα λόγια, προσφέρουν σε μία επιχείρηση μεταξύ άλλων τρία βασικά πλεονεκτήματα:

  • Εξασφάλιση των πωλήσεων της επιχείρησης προς άλλες επιχειρήσεις ( αγοραστές ) από τον κίνδυνο της πιθανής αφερεγγυότητας των αγοραστών της στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό
  • Συνεχής και αδιάκοπη έρευνα και έλεγχος των αγοραστών της επιχείρησης για πιθανές μεταβολές της πιστοληπτικής τους ικανότητας και άμεση ενημέρωση
  • Εκχώρηση του συμβολαίου και Χρηματοδότηση των πωλήσεων από τράπεζες (ένα είδος factoring).

Οι διαδικασίες ασφάλισης και αποζημίωσης είναι σχετικά απλές, αρκεί ο επιχειρηματίας να κατανοήσει πως λειτουργεί αυτή η ασφάλεια.

Το ασφαλιστήριο αυτό δεν είναι ένα απλό ασφαλιστήριο  αλλά το απόλυτο “εργαλείο” του επιχειρηματία, για την επιβίωση της επιχείρησής του, την ανάπτυξη των πωλήσεών του και τη διασφάλιση και διατήρηση της ευημερίας του.

Από αυτό το “εργαλείο” ίσως να εξαρτάται ακόμη και το μέλλον των διαδόχων του, η συνέχιση της απασχόλησης και ευημερίας του προσωπικού του και των οικογενειών τους και η συνεισφορά του στο κοινωνικό σύνολο.

Είμαστε στη διάθεσή σας με την τεχνογνωσία και εμπειρία που διαθέτουμε, για τη διερεύνηση και ανάλυση των δεδομένων για την υλοποίηση μιας τέτοιας πρότασης.

Θα είμαστε ευτυχείς αν καταφέρουμε να προσθέσουμε και εμείς ένα λιθαράκι στην προσπάθεια για βιωσιμότητα και ανάπτυξη μιας επιχείρησης, να μας θεωρούν άξιους συνεργάτες, απόλυτα χρήσιμους και κυρίως απαραίτητους και “φίλους”.