Η ασφάλιση οχημάτων είναι υποχρεωτική από το νόμο, και είναι ένα κόστος για κάθε άτομο ή επιχείρηση, που πρέπει να το υπολογίζουμε κάθε συγκεκριμένη περίοδο. Υπάρχει όμως τρόπος να μειώσουμε την τιμή της ασφάλειάς μας;

Υπάρχουν τρόποι για να μειώσετε την τιμή της ασφάλειάς σας, αρκεί να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να δείτε τι σας καλύπτει η ασφάλεια και να αφαιρέσετε αυτά που δεν σας αφορά.

Να θυμάστε ότι οι τιμές που θα πάρετε ενδέχεται να διαφέρουν από ασφαλιστικό γραφείο σε ασφαλιστικό γραφείο (ή ακόμη και μεταξύ ασφαλιστικών συμβούλων).

Φροντίστε να απομακρύνετε καλύψεις από το συμβόλαιο σας, τις οποίες εκτιμάτε ότι δεν τις χρειάζεστε άλλο. Για παράδειγμα, εάν στο παρελθόν ρυμουλκούσατε σκάφος ή μπαγκαζιέρα και πλέον έχετε σταματήσει, ζητήστε την διακοπή του πρόσθετου επασφάλιστρου.

Στην περίπτωση που διαθέτετε μεικτή ασφάλεια, μπορείτε να μειώσετε τα ασφάλιστρα σας, αυξάνοντας το ποσόν της απαλλαγής σας.

Ενημερωθείτε από τον ασφαλιστή σας, εάν η εταιρεία στην οποία ανήκετε εφαρμόζει έξτρα εκπτώσεις, στην περίπτωση που η εξόφληση των ασφαλίστρων γίνεται μέσω πιστωτικής κάρτας, μέσω πάγιας εντολής. Επίσης, εκπτώσεις εφαρμόζονται και στην περίπτωση που μια οικογένεια ασφαλίζει περισσότερα από ένα αυτοκίνητα.

Εάν προτίθεστε να πουλήσετε-μεταβιβάσετε το αυτοκίνητο σας και η ασφάλεια σας δεν έχει λήξει, μπορείτε να ζητήσετε την επιστροφή των χρημάτων σας.

Τέλος, σε περίπτωση που ασφαλίζετε το όχημά σας στην τιμή με την οποία το αγοράσατε, προτείνεται να μειώσετε την τιμή αυτή, αφού δεν αξίζει ως μεταχειρισμένο στην ίδια τιμή με το οποίο το έχετε αγοράσει καινούριο. Το αποτέλεσμα είναι να μειωθεί λίγο ακόμα η τιμή του ασφαλιστηρίου σας.